Information angående Stockholms Skolwebb och e-legitimation

Stockholms Skolwebb är vår kommunikationsplattform på skolan och ett verktyg för föräldrar att ta del av sitt barns skolgång. På skolans hemsida, http://enskedefaltetsskola.stockholm.se, finns information och support som rör Stockholms Skolwebb. Det är därför viktigt att ni går in på hemsidan (under menyn ”elev/vårdnadshavare”) och tar del av informationen där. Nedan följer några saker som förklaras mer utförligt via hemsidan.

För att logga in i Stockholms Skolwebb krävs att man har en e-legitimation eller BankID. Detta kan man införskaffa via sin bank, Telia eller Postnord. Du kan läsa mer om hur du skaffar e-legitimation på www.e-legitimation.se.
När du laddat ned din e-legitimation går du till adressen https://skolwebb.stockholm.se för att logga in på Stockholms Skolwebb. Välj att logga in som: Vårdnadshavare, därefter inloggningssätt: E-leg. Första gången du loggar in kommer du till en sida för inställningar i Stockholms Skolwebb där bland annat e-postadress registreras. Det är viktigt att dessa uppgifter fylls i korrekt för att kommunikationen mellan skolan och vårdnadshavare ska fungera.
Läs igenom användarhandledningen för vårdnadshavare som finns på skolans webbplats. I handledningen beskrivs allt som behövs för att komma igång med och använda Stockholms Skolwebb. Du kan även titta på en film om hur inloggningen går till: http://www.supportguider.stockholm.se/539.guide.
Har du en fungerande webbläsare, en fungerande e-legitimation och ändå inte hittar den hjälp du behöver via hemsidan för att logga in ber vi dig kontakta kontaktcenter för support.
Mail: e-support@stockholm.se
Telefon: 08-508 00 508
Om du har svårigheter att komma åt information du söker inne i Stockholms Skolwebb kontaktar du Skolwebbsansvarig på Enskedefältets skola, Claes Wolfgang.
Mail: claes.wolfgang@stockholm.se

Dela: